Firma Buist

Werkplaats

In onze moderne, goed uitgeruste werkplaats repareren, onderhouden en keuren wij aanhangwagens, paardentrailers, caravans en boottrailers.

Ook voor onderdelen en accessoires bent u bij ons aan het juiste adres.

Buist Aanhangwagens, aangesloten bij de RAI Vereniging, maakt gebruik van de RAI Aanhangwagen Keuring ( RAK ).

Om de veiligheid van aanhangwagens te verhogen, heeft RAI CarrosserieNL een digitaal keurmerk ontwikkeld voor het keuren of onderhouden van aanhangwagens. Een grondige jaarlijkse controle op alle vitale onderdelen, zoals koppeling, remmen, chassis, banden, schokdempers en verlichting.

Deze keuring is van toepassing op alle lichte aanhangwagens tot 3.500 kg GVW waaronder aanhangwagens, boottrailers, caravans, verkoopwagens, transporters, paardentrailers, schamelwagens, enkel,- tandem - en tridemassers.

Als na de keuring blijkt dat alles in orde is, wordt de aanhangwagen voorzien van een sticker. Ook ontvangt de eigenaar een rapport, zodat bij controle kan worden aangetoond dat de aanhangwagen voldoet aan de geldende eisen. 

VCA
Met dit keurings- of onderhoudsrapport, ook digitaal beschikbaar, wordt voldaan aan de eisen vanuit de VCA.

VCA staat voor Veiligheids Certificaat voor Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld. Vanuit de VCA zijn bedrijven verplicht hun aanhangwagens minimaal jaarlijks te laten onderhouden.

Ook zijn er steeds meer verzekeraars die in de polisvoorwaarden voorschrijven dat de verzekerde aanhangwagen, carvan of trailer jaarlijks of om het jaar gekeurd dient te worden.

De leeftijd van de banden is hierbij ook altijd een belangrijk thema: caravans en vouwwagens maximaal 6 jaar oud / aanhangwagens, paardentrailers en boottrailers maximaal 8 jaar oud.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen, wij helpen u graag!